تامین گرمایش در ساختمان ها و همچنین فرایندهای صنعتی از متداول ترین نیازهای زندگی امروزی می باشد که در صورت فراهم بودن گاز و گازوییل عمدتا این تامین گرمایش از طریق سیستم های مرکزی گرمایش انجام می گردد که ترکیبی از بویلرها و سیستم پمپاژ و یا کوره های هوای گرم و سیستم دمنده هوا می باشند . در هر صورت مشعل به عنوان بخش اصلی و قلب سیستم گرمایش مرکزی نقش اصلی را در تامین گرمایش دارا می باشد . در مشعل ها سوخت گاز یا گازوییل و یا سوخت های سنگین تری مانند مازوت به صورت ایمن سوزانده شده و گرمای آنها به ساختمان منتقل می گردد . در آموزش های آکادمیک مهندسی مکانیک و مهندسی تاسیسات آنگونه که باید به نحوه عملکرد و اصول فنی کارکرد مشعل ها پرداخته نمی شود و معمولا فارغ التحصیلان این رشته ها آشنایی کاملی با آن ندارند و البته متاسفانه مرجع کامل آموزشی نیز در این زمینه وجود ندارد .در دوره های فنی و حرفه ای تاسیسات نیز به جهت کمبود زمان و امکانات کارگاهی مسایل علمی مرتبط با اصول کارکرد مشعل ها ارایه نمی گردد و تنها بخش محدودی از مشعل ها مورد بررسی قرار می گیرد و این عزیزان نیز تسلط کافی به نگهداری و تعمیرات مشعل ها ندارند .
با توجه به این نقایص دوره آموزشی(( آشنایی با مشعل های حرارتی و نحوه کارکرد آنها – مقدماتی)) با رویکرد علمی و کاربردی به صورتی تهیه شده است که ضمن ارایه اصول علمی کارکرد مشعل ها ، ساختمان و قطعات مشعل ها را نیز به صورت کامل وکاربردی آموزش دهد و مشعل های مختلف موجود در بازار را مورد بررسی قرار دهد .
با توجه به اینکه مشعل های موجود در رنج های مختلف ظرفیتی برای کاربردهای مختلف تولید شده اند و بزرگ شدن ظرفیت در تکنولوژی و عملکرد مشعل و قطعات مشعل ها تاثیر زیادی دارد و به تناسب تجهیزاتی مانند بویلرها که مشعل بر روی آنها نصب می شوند و همچنین سیستم برقی تجهیزات نیز باید مورد شناخت مشعل کار باشد تا بتواند نسبت به نصب و راه اندازی و نگهداری و تعمیرات مشعل به صورت مناسب اقدام کند لذا این دوره به عنوان دوره مقدماتی می تواند مورد استفاده کلیه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های مهندسی و کاردانی مکانیک و تاسیسات قرار گیرد و با توجه به اینکه این دوره از ابتدا کلیه مفاهیم مورد نیاز را ارایه داده است جهت استفاده کلیه عزیزانی که از سایر رشته ها و یا به صورت تجربی مشغول به فعالیت در موضوع نگهداری و تعمیرات مشعل می باشند نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد .
با توجه به اینکه مشعل های بزرگتر و صنعتی دارای تکنولوژی بالاتری می باشند و نصب و تعمیرات آنها نیازمند آشنایی با تجهیزات مرتبط با مشعل مثل بویلرها نیز می باشد و به جهت بزرگتر شدن توان الکتروموتورهای مشعل و همچنین بالاتر بودن حجم و فشار سوخت در این مشعل ها و لزوم لحاظ نمودن مسایل ایمنی در خصوص آنها ،پس از طی دوره مقدماتی دوره پیشرفته آموزش مشعل می تواند آموزشی کامل جهت فعالیت عزیزان به عنوان یک مشعل کار حرفه ای باشد .
در ((دوره مقدماتی آشنایی با مشعل های حرارتی و نحوه کارکرد آنها )) با انواع سوخت ها و ارزش حرارتی آنها آشنا شده و میزان مصرف سوخت مشعل ها را باتوجه ظرفیت حرارتی آنها می توانید تعیین کنید . با مشعل های مختلف آشنا شده و قطعات مشعل های گاز سوز و گازوییل سوز را مورد مطالعه قرارداده و با عملکرد شیرهای برقی گاز و گازوییل،پرشرهای گاز و هوا و رله کنترل ،دمپر هوا ، جرقه زن ، چشمی های تشخیص شعله و دیگر قطعات مشعل های مختلف آشنا می گردید و می توانید نحوه عملکرد مشعل های دوگانه سوز را مطالعه کرده و با سیم کشی مشعل ها آشنا شوید . همچنین در خصوص تنظیم مشعل و شعله مناسب مشعل آشنا خواهید شد و اصول عیب یابی مشعل و نکات اصلی نگهداری و تعمیرات مشعل ها به همراه نکات ایمنی مشعل ها را مشاهده خواهید نمود . این دوره برای کلیه دانشجویان رشته های مهندسی مکانیک و تاسیسات و تکنسین های تاسیسات و کلیه عزیزانی که در امر نگهداری و تعمیرات و نصب و راه اندازی سیستم های گرمایشی مشغول به کار می باشند می تواند مورد استفاده قرارگیرد .
راهنمای تاسیسات https://irhvacguide.com
0 دیدگاه