اسید شویی کندانسور چیلر تراکمی

اسیدشویی

کندانسور چیلرهای تراکمی آب خنک به دلیل رسوب گرفتگی و کاهش راندمان تبادل حرارت در کندانسور چیلر نیاز به پاک سازی و رفع رسوبات دارند که معمولا با اسید شویی کندانسور رسوبات حذف می گردد .

در تصاوير زير يك چيلر 30 تن كرير را مشاهده مي كنيد كه در راه اندازي و سرويس اول فصل چيلر اسيد شويي شده است .

در ابتداي فصل جهت تضمين كاركرد صحيح چيلر در طول تابستان بهتر است كندانسورهاي چيلر اسيد شويي شده و ميزان گاز چيلر كنترل گردد .

اسید شویی چیلر

اهمیت سطوح انتقال حرارت در کندانسور چیلر به دلیل اینکه کندانسور چیلر یکی از بخش های اصلی چیلر می باشد بسیار قابل توجه می باشد و در صورت رسوب گرفتن کندانسور چیلر راندمان چیلر به طرز قابل توجهی کاهش می یابد لذا اسید شویی و شستشوی کویل کندانسور چیلر به صورت سالیانه باید انجام گردد .البته اگر آب ورودی به برج خنک کن دارای سختی زیادی باشد ممکن است در اواسط فصل نیز مجبور به اسید شویی چیلر شویم که امر با پایش فشار چیلر قابل پیش بینی و برنامه ریزی می باشد .

اسید شویی

رسوب زدایی کندانسور و به اصطلاح اسید شویی چیلر معمولا با بازکردن درب کندانسور چیلر و تمیزکاری فیزیکی و خارج کردن رسوبات بزرگ و اجسام خارجی صورت می پذیرد .

مقدار اسید مورد نیاز رسوب زدایی و اسید شویی چیلر حدود یک لیتر به ازای هر تن تبرید می باشد که البته این مقدار بستگی به میزان رسوب کندانسور دارد .باید توجه داشت حتما اسید به آب اضافه گردد و از اضافه نمودن اسید به آب پرهیز نمود چرا که موجب پاشش اسید و ایجاد خطر برای تعمیرکار می شود .

بعد از اسید شویی باید خنثی سازی مسیر و کندانسور صورت پذیرد و از خارج شدن اسید باقیمانده بر روی کویل و لوله ها اطمینان حاصل کرد .

در اصل برای اسید شویی چیلر باید اسید دیسکلر مناسب با نوع رسوبات کندانسور استفاده گردد ولی به دلیل سختی بالای آب و عدم سختی گیری مناسب ، این رسوبات از مناصر گچی و کلسیم می باشند و لذا رسوب زداها  و اسید دیسکلرهای موجود در بازار متناسب این نوع رسوبات بوده و به عنوان دیسکلر عرضه شده اند .

اسید شویی

برای جلوگیری از خوردگی لوله ها و پمپ ها معمولا در اسید شویی کندانسور چیلر را از مسیر لوله کشی چیلر جداسازی کرده و به وسیله شلنگ های رابط مناسب و یک مخرن و پمپ اسید شویی مدار اسید شویی چیلر را ایجاد م یکنند.مخزن اسید شویی باید متناسب ظرفیت چیل در نظر گرفته شود .

آب به کار رفته در اسید شویی چیلر بهتر است که گرم باشد ولی دمای آب اسید شویی نباید بیشتر از ۵۰ درجه باشد .همچنین غلظت محلول اسید شویی باید حدود ۵ درصد باشد و غلظت های بالاتر امکان صدمه زدن به چیلر را دارد و باید کنترل گردد .

اسید دیسکلرهای موجود در بازار دارای غلظت ۳۳ درصد و ۱۰ درصد می باشند که در ترکیب با آب باید به غلظت ۵ درصد رسیده و مورد استفاده قرار گیرند .

معمولا برای اسید شویی و چرخش اسید در مدار اسید شویی نیاز به حدود ۳ الی ۴ ساعت زمان می باشد و فرایند اسید شویی چیلر باید به آرامی انجام گردد .

بعد از اسید شویی  باید ممحلول اسیدی تخلیه شده و سیر کندانسور با آب خوب شستشو گردد و از محلول خنثی سازی و چرخاندن آن در مسیر کندانسور استفاده کرد تا ph آب حدود ۷ گردد .

محلول خنثی سازی معمولا کربنات سدیم یا فسفات سدیم می باشد و یا ترکیبی از این دو که به صورت محلول یک کیلو گرم در متر مکعب استفاده می گردد و البته در صورت نبود این مواد می توان از ریکا ، پودر لباسشویی و یا جوش شیرین نیز استفاده نمود.

با توجه به اینکه رسوبات موجود در کندانسور باعث افت کارایی کندانسور چیلر می گردد لذا بعد از اسید شویی کارایی چیلر افزایش یافته و خنک کنندگی چیلر بهبود می یابد.

پارتنرشیپ - کفش ملی
برای خرید از دیجی کالا کلیک بفرمایید

محاسبه سایز کابل ورودی چیلر

سایت شرکت ساران

سایت شرکت سرما آفرین

شاید شما این را هم بپسندید

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا جهت حمایت از سایت ما خریدهای خود از دیجی کالا را از لینک های موجود در سایت انجام دهیدحمایت از سایت